Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ.....
Οδηγείς την Corvette σου μία θυελλώδη νύχτα, όταν περνάς από μια στάση λεωφορείου και βλέπεις τρεις ανθρώπους που περιμένουν το λεωφορείο:

1. Μια ηλικιωμένη κυρία που μοιάζει σαν να είναι ετοιμοθάνατη.

2. Ένας παλιός σου φίλος που κάποτε σου έσωσε την ζωή.

3. Η ιδανική σύντροφος της ζωής σου, που πάντα ονειρευόσουν.

Ποιον από τους τρεις θα επέλεγες να πάρεις γνωρίζοντας ότι μόνο μία θέση έχεις στο αυτοκίνητο;

Αυτό είναι ένα ηθικό δίλημμα που κάποτε στην πραγματικότητα χρησιμοποιείται ως μέρος μιας αίτησης για θέση εργασίας. Θα μπορούσες να πάρεις τη γριά, επειδή πρόκειται να πεθάνει. Ή θα μπορούσες να πάρεις τον παλιό φίλο, επειδή κάποτε σου έσωσε τη ζωή, και αυτό θα ήταν η τέλεια ευκαιρία για να τον ξεπληρώσεις. Ωστόσο, δεν θα μπορούσες ποτέ να ξανά βρεις το τέλειο ταίρι.ΔΕΝ θα το πιστέψετε ......................


Ο υποψήφιος ο οποίος είχε προσληφθεί (από 200 υποψήφιους) δεν είχε κανένα πρόβλημα να  απαντήσει. Απλά απάντησε: «Θα δώσω τα κλειδιά του αυτοκινήτου στον παλιό μου φίλο, να πάρει την γριά στο νοσοκομείο. Θα έμενα στην στάση του λεωφορείου με την γυναίκα των ονείρων μου ».

Μερικές φορές, κερδίζουμε περισσότερα, αν είμαστε σε θέση να εγκαταλείψουμε την πεισματική στάση της περιορισμένης σκέψης μας.

Ποτέ μην ξεχάσεις να «σκέφτεσαι έξω από το κουτί».http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d2/2014_Chevrolet_Corvette.jpg
                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...