Σελίδες

Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Ο ΘΕΟΣ.



            Τα χέρια πρέπει πάντα να δουλεύουν,για να μη γίνεται η γλώσσα αλαζονική βασίλισσα. Γλώσσα ίσον νους. Ο νους μονάχος του είναι ο ίδιος ο διάβολος!


            Θεός είναι ο άλλος άνθρωπος, ο κάθε άλλος. Αν δεν του απλώσεις το χέρι,έρχεται και σε βρίσκει ο διάβολος.


      Κόλαση είναι δύο άνθρωποι που κάθονται πλάτη με πλάτη και ποτέ δε βλέπουν ο ένας το πρόσωπο του άλλου. Ο κάθε άλλος είναι ο Θεός.


 





                










                                      Στις σχέσεις σου με το Θεό πρέπει να γίνεις πιο έξυπνος απ' ό,τι είσαι . Ο Θεός είναι  ένα γρανάζι που διαρκώς  αυξάνει  τις στροφές του και ,αν θέλεις να έχεις επαφή μαζί του, θα πρέπει να αντέχεις στην επιτάχυνση. Απ' τα μεγαλύτερα εμπόδια  για την παρουσία του Θεού  στη ζωή ενός αγωνιζόμενου είναι η χαζομάρα και η ανοησία..Η χαζομάρα είναι βαρύ και πυκνό σύννεφο που εμποδίζει να φτάσουν στην καρδιά οι  ακτίνες που αέναα εκπέμπει ο ανέσπερος Ήλιος. Είναι σιδηρούν παραπέτασμα που αναστέλλει τόσο αποτελεσματικά τα κύματα της αύρας του Αγίου Πνεύματος ,ώστε ανήκει στις μεγάλες αμαρτίες .Η βλακεία σε οδηγεί με την ίδια βεβαιότητα στην κόλαση, όπως και η αμαρτία .Με την τραγική διαπίστωση ότι κόβεται πιο εύκολα η αμαρτία παρά η βλακεία.
                                                  Μοναχός Μιχαήλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...