Σελίδες

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

ΙΖΑΜΠΕΛ ΑΛΙΕΝΤΕ "Η ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ"





      Έμπαινε στο χώρο των ονείρων από ένα δρόμο που είχε πολλές φορές διατρέξει και επέστρεφε με μεγάλες προφυλάξεις, για να μην κομματιάσει τα ανάλαφρα οράματα με το τραχύ φως της συνείδησης.



       Σε τίποτα δεν εξυπηρετεί η γνώση χωρίς σοφία ,δεν υπάρχει σοφία χωρίς πνευματικότητα και η πραγματική πνευματικότητα περιλαμβάνει  πάντα την προσφορά στους άλλους.


       Ο σοφός τίποτα δεν επιθυμεί ,δεν κρίνει ,δεν κάνει σχέδια ,διατηρεί ανοιχτό το μυαλό του και την καρδιά του ήρεμη.



       Ο κόσμος είναι μεγάλος και η ζωή μακριά. Όλα είναι ζήτημα τόλμης.



          Στη ζωή δε φτάνουμε πουθενά ,μόνο περπατάμε... 




ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ

     Στο Βαλπαραΐσο της Χιλής, η Ελίζα Σόμερς, μια νεαρή ορφανή, υιοθετημένη από πλούσια οικογένεια, ερωτεύεται τον Χοακίν Αντιέτα, πάμφτωχο εργάτη. Εκείνο το χρόνο -1849- ανακαλύπτεται χρυσάφι στη Βόρεια Καλιφόρνια και χιλιάδες άνθρωποι από όλη την Αμερική, μαζί και χιλιανοί, σπεύδουν εκεί, σπρωγμένοι από το όνειρο του πλούτου. Από τους πρώτους και ο Χοακίν. Η Ελίζα, έγκυος στο παιδί τους, αποφασίζει να τον ακολουθήσει στο Σαν Φρανσίσκο. Το φοβερό ταξίδι, κρυμμένη στο αμπάρι ενός ιστιοφόρου, και η αγωνιώδης αναζήτηση του αγαπημένου της μέσα σε μια κοινωνία από χρυσοθήρες και πόρνες, κυριευμένους από τον πυρετό του χρυσού, μεταμορφώνουν τη νέα και άπραγη κοπέλα. Με τη βοήθεια ενός Κινέζου γιατρού και σωτήρα της, του Τάο Τσι'έν, η Ελίζα αγωνίζεται θαρραλέα να σταθεί στα πόδια της και να βρει τον έρωτα σε μια ζωή ελευθερίας και ανεξαρτησίας...
   «Κόρη της μοίρας» - το πιο φιλόδοξο μυθιστόρημα της Ιζαμπέλ Αλιέντε, συναρπαστικό πορτραίτο μιας εποχής και μιας γοητευτικής και ριψοκίνδυνης νέας γυναίκας, που έχει το κουράγιο να ξαναφτιάξει τον εαυτό της και τη μοίρα της. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...