Σελίδες

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

ΝΑΓΚΙΜΠ ΜΑΧΦΟΥΖ,Οι Δρόμοι του Νείλου.





            "Αν ήμασταν δημόσιοι υπάλληλοι,τώρα θα παίρναμε τη σύνταξή μας και θα είχαμε το καπέλο στραβά ", μουρμούρησε  ο Άχμαντ. Σήκωσε το κεφάλι του  από τους λογαριασμούς και δήλωσε :"Οι πωλήσεις είναι ακόμα χαμηλά λόγω της οικονομικής κρίσης".
       Ο Χαμζάουι έσφιξε τα χλωμά χείλια του ,φανερά ενοχλημένος."Δε χωράει καμιά αμφιβολία ",είπε."Αυτή η χρονιά όμως ,είναι καλύτερη από την περσινή και σίγουρα ακόμη καλύτερη από την προπέρσινη .Δοξασμένο το όνομα του Κυρίου".
      Οι έμποροι ονόμαζαν την περίοδο που άρχισε με την είσοδο του 1930 "εποχή τρόμου". Η οικονομία βρισκόταν σε δεινή κατάσταση .Από το πρωί ως το βράδυ δεν άκουγες τίποτα άλλο εκτός από χρεωκοπίες  και για επιχειρήσεις που έβγαιναν στο σφυρί .Οι επιχειρηματίες έσμιγαν με απελπισία τα χέρια τους και αναρωτιόνταν τι τους επιφύλασε το αύριο .Ο Σάιεντ Άχμαντ ήταν οπωσδήποτε  ένας από τους τυχερούς .Κάθε χρόνο απειλούνταν με χρεοκοπία,  ωστόσο είχε καταφέρει να ξεπεράσει το πρόβλημα . Μάζευε κάθε χρόνο με κόπο και η λιγοστή αποταμίευση  τον βοήθησε να επιβιώσει .

1 σχόλιο:

...