Σελίδες

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

ΚΩΣΤΑ Ι.ΚΑΛΑΤΖΗ " Η ΑΣΗΜΟΠΕΤΡΑ", ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ




  "Κείνο που σήμερα δε φαίνεται χρήσιμο,  αύριο μπορεί να'ναι πολύτιμο. Δε ζούμε το τέλος της Ιστορίας."


   " Ο μπάλος είναι ο πιο όμορφος ελληνικός χορός.  Είναι μια ιστορία ολόκληρη. Η πιο παλιά ιστορία ,η μόνη ιατορία του ανθρώπου. Ο άντρας που ζητάει τη γυναίκα, κι η γυναίκα, που χίλια -μύρια τσαλίμια κάνει,  και τον ζητάει κι αυτή ολόψυχα κι ολόκορμα τον άντρα. Ο μπάλος είναι το αίωνιο ερωτικό παιχνίδι. Το αρσενικό και το θηλυκό πιασμένα στο μεγάλο δόκανο της  Δημιουργίας. 


    Η Σάμος είναι η ασημόπετρα, που πάνω της δοκιμάζουν οι σαράφηδες το χρυσάφι και  το ασήμι.Μια λυδία λίθος. 


   Στο καπέλο το δικό σου πρέπει να χωράει μόνο το κεφάλι το δικό σου...


     ΓΡΑΜΜΑ

      Μάνα μου

   Οι κάλτσες που μου έστειλες ήταν ζεστές.Τις ήθελα. Όπου να'ναι θα μπει ο χειμώνας  και δω πέρα δε βρίσκεις τίποτα ν'αγοράσεις.Τα κράπφεν είχαν μπαγιατέψει. Μα δεν πειράζει, φτάει που τα έφτιαξες εσύ. Τα'τρωγα και σε θυμόμουνα.
  Πάντα σε θυμάμαι ,μάνα.
 Ακόμα και τη στιγμή που τα σπλάχνα μου τα οργώνει η πίεση, όταν το αεροπλάνο σηκώνεται απ' τη βύθιση ,ακόμη και τη δύσκολη εξείνη στιγμή  πριν λιγοθυμήσω, εσένα θυμάμαι ,μάνα.
  Θαρρώ πως γίνεται σκοτάδι ξαφνικά, κι έρχεσαι νυχοπατώντας, όπως όταν ήμουνα παιδί, να με σκεπάσεις και να μου χα'ι'δέψεις το μάγουλο.. 



    Ο ''μέχρις  εσχάτων''  αγώνας σας εδώ ,σε τι θα εξυπηρετήσει; Μην παρασέρνεστε απ' το φιλότιμο και το μύθο για την ''τιμή των όπλων". Τα όπλα δεν έχουν τιμή. Τα όπλα είναι εργαλεία. Τίποτ' άλλο.Τον τόπο και την ώρα που θα δώσει κανένας τη μάχη  του πρέπει ,όσο γίνεται, να τη διαλέξει ο ίδιος. Σκοπός δεν είναι το ολοκαύτωμα ,είναι η νίκη. Η επιτυχία με το μικρότερο κόστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...